Smartlappenkoor              "Los Zand" Velp (NB)
                 Zingen geeft je energie en plezier!

Hier kunt u lezen wanneer we weer optreden en waar

Onder de agenda vindt u de recente publicaties over onze vereniging. Ook vindt u hier soms wat foto's of tekst omtrent recente optredens. Informatie over optredens van oudere datum vindt u op de pagina geschiedenis en in de fotogalerij. 

Terugkerende activiteiten

  • iedere oneven woensdag             20.00 - 22.00 uur           repetitie in clubgebouw 

Optreden of andere activiteiten

   Repertoire bij een optreden wordt via mail aangegeven aan de leden.

  • de eerste repetitie van de maand is er een optreden voor de bewoners van Dichterbij van 19.00 - 20.00 uur

  • 16 - 01 - 2024               14.00 - 15.30 uur                 Weegbree Wijchen

  • 07 - 04 - 2024              13.30 - 18.30 uur                  Meezingmiddag Den Bosch (Noorder Diva"s)

  • 09 - 05 - 2024             11.00 - 17.30 uur                   Tranendal tussen de Heuvels (Groesbeek)

  • 07 - 07 - 2024              11.00  -  17.30 uur                 Smartlappenfestival Grave

  • 12 - 07 - 2024               13.30  - 15.30 uur                Cliënten en bewoners Dichterbij bij Lunchcafé (start vakantie)

  • 25 - 08 - 2024              12.00 - 17.30 uur                  Dorpsfeest Velp

  • 06 - 10 - 2024               11.00 - 18.00 uur                 Korenmiddag Den Bosch 

  • 20 - 12 - 2024                13.30 - 15.30 uur                Cliënten en bewoners Dichterbij in Lunchcafé ( Kerstbijeenkomst)

Kerstoptreden voor Dichterbij

Op vrijdag 15 december 2023 hebben voor de cliënten en bewoners van Dichterbij ons laatste optreden verzorgd. Alle liedjes werden voor de cliënten voor zover mogelijk meegezongen. De bewoners hebben samen met het personeel gedanst en gehost en hebben zo samen met ons het jaar 2023 afgesloten.

Winterfair Grave

Op zaterdag 25 november 2023 heeft ons koor op de Markt in Grave een 4-tal sessie gezongen voor de bezoekers van de winterfair. Helaas was de start door logistieke problemen van de zijde van de organisatie niet op tijd, maar de bezoekers hebben wel genoten van onze optredens, bleven vele staan luisteren, zelfs een polonaise werd er gedaan op de Engelbewaarder. Ondanks de kou en regen kunnen we terugkijken op een goed optreden van ons koor. De organisatie hoopte nog eens met ons koor te kunnen samenwerken.

Welkom Burgemeester Moorman.

Op dinsdag 7 november 2023 was Velp de halte waar de nieuwe burgemeester mevrouw Marieke Moorman met haar rondrit  stopte. Ons koor mocht de spits afbijten door in de Refter van Mariëndaal een drietal liederen aan haar en haar gevolg ten gehore te brengen. Helaas, voor haar en voor ons, moest ze weer verder met haar programma. Ons koor heeft hierna nog een twee sessies voor de bewoners van Mariëndaal gebracht. Deze hebben ontzettende genoten. Na afloop van het bezoek aan Velp werd afscheid genomen van de burgemeester, waarbij ze spontaan tegen een paar leden vertelde dat ze het een geweldig optreden had gevonden. 

 Catharinahof Grave

Op vrijdag 27 oktober 2023 heeft ons koor een optreden verzorgd voor bewoners van Catharinahof en voor anderen in de theaterzaal van dit complex. De zaal was goed bezet. Vele mensen hebben heerlijk meegezongen met de liedjes van toen, maar ook van nu. Dit optreden zou zomaar een vervolg kunnen krijgen in de komende tijd. Men was zeer enthousiast.

 Optreden Nieuwe Hoeven Schaijk

Op dinsdag 3 oktober 2023 hebben we in de nieuwe recreatiezaal als eerste grote koor op mogen treden voor de bewoners van de Nieuwe Hoeven. Ondanks het zeer slechte weer (regen) was de zaal helemaal vol en heeft ons koor een mooi optreden verzorgd. Veel bewoners zongen mee, voor zover mogelijk anderen klapten mee. Aan het einde van ons optreden was iedereen tevreden organisatie, bewoners en wij als koor. Voor alle partijen was dit voor herhaling vatbaar. 

Dorpsfeest in Velp

Op zondag 27 augustus was het weer de derde dag van het Dorpsfeest in Velp en werd de middag traditiegetrouw weer ingevuld door het smartlappenkoor Los Zand met een korenmiddag. Dit keer hadden we als gastkoor uitgenodigd onze zusterkoor uit Haps, het Zelfkantkoor en het gezellige mooie koor Gère Weg uit Kerkdriel. Ons koor heeft de middag geopend met een sessie met een aantal smartlappen en levensliederen. Hierna hebben de 2 gastkoren ook ieder een sessie heerlijke meezingers ten gehore gebracht. Rond 15.00 uur was er een kleine pauze, waarbij een aantal liefhebbers even op een scherm buiten de feesttent de start van de F1 konden kijken, Hierna hebben alle drie de koren weer een sessie gezonden en hebben we afgesloten met een samenzang van Sierra Madre en de Engelbewaarder onder de live begeleiding van Gère Weg. Na nog een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en gezellige muziek is iedereen weer huiswaarts gegaan met een afspraak dat wij als koren elkaar nog wel regelmatig zullen treffen. We hebben er weer gezellige zangvrienden bij.

De bewoners van de Weegbree Wijchen genoten

Op verzoek van de activiteitenbegeleidster verzorgde Los Zand op 1 augustus een mooi optreden in Wijchen in de zorginstelling de Weegbree. De smartlappen werden meegezongen en we hadden af en toe een andere dirigent, die heel goed zijn best deed.

De zaal was helemaal gevuld iedereen ook de koorleden kijken weer terug op een mooi optreden.

Hollandse week Stoofhuis

Op dinsdag 18 juli met de start van de vierdaagse heeft ons koor een buiten optreden verzorgd bij de zorginstelling Het Stoofhuis in Grave. Dit optreden paste precies in onze stijl, want het was de Hollandse week in het Stoofhuis, dus wat paste er beter bij dan de smartlap en het levenslied. De bewoners hebben ondanks de hitte toch genoten van de muziek en voor zover mogelijk hebben ze meegezongen. 

Optreden Lunchcafé voor een vakantieoptreden

Op vrijdag 14 juli hadden we al weer ons derde optreden deze maand dit keer was het vakantie optreden voor de bewoners, cliënten en dagbesteders bij de zorginstelling Dichterbij in Velp. We hebben een heerlijk buitenoptreden verzorgd, waarbij de cliënten lekker meezongen en waarbij er door bewoners en begeleiders werd gedanst. Iedereen was vrolijk en genoot van de liedjes die we zongen. ook werd er door de cliënten met ons samen gemusiceerd met tamboerijn, sambaballen etc. al met al een mooie start van de zomervakantie.

Optreden in de Vuurtoren in Nijmegen

Op zaterdag 8 juli 2023 hebben we dit jaar weer een optreden mogen verzorgen in Nijmegen bij Pluryn, de Winckelsteegh in de Vuurtoren. Het was ontzettend warm die dag, maar de mensen hebben genoten en lekker mee kunnen zingen. We hebben hier twee maal een sessie van ruim een half uur verzorgd. Voldaan zijn de koorleden weer huiswaarts gegaan.

Optreden Smartlappenfestival Grave

Op zondag 2 juli stond voor ons een jaarlijks optreden in Grave op de rol. We hebben daar drie optredens verzorgd een bin de Rogstraat waar veel mensen bleven staan en lekker meezongen. Hierna werd een optreden verzorgd op de Hoofschestraat met swingende mensen in het publiek en op sloten onze optredens af op het bomvolle Binnenhof, waar gevraagd werd om een toegift. Hierna een heel gezellige afsluiting met alle koren in de feesttent, waarbij veel werd gezongen gedanst onder het genot van een drankje. Voldaan zijn we allemaal weer naar de voorstad van Grave vertrokken. 

Optreden Minicamping Reek

Op 8 en 15 juni hebben we een mooi een optreden verzorgd voor de single club, die op de mini camping aan de Driehuizerweg te Reek verbleven. Dit was een avondoptreden waarbij de mensen gezellig konden meezingen, maar ook werd er een polonaise gedaan. Al met al keken de singles als de koorleden terug op een mooie avond.

Optreden Kinderboerderij Buiten - "Gewoon " Velp tijdens kinderboerderijendag

Op zondag 4 juni 2023 heeft ons koor samen met de blaaskapel de Deurdouwers uit Velp een middag vullend muziekspektakel verzorgd. De Deurdouwers opende de middag en daarna bracht ons lekkere vlotte liedjes. Na onze eerste sessie speelde de Deurdouwers weer een sessie, waarna wij afsloten met een mooi lekker in het gehoor liggende smartlappen. Na dit optreden konden de Deurdouwers, de vrijwilligers van de Kinderboerderij en wij als koor terugkijken op een gezellige middag. 

Optreden KBO middag Escharen

Op woensdag 24 mei heeft ons koor een gezellige middag verzorgd voor de KBO Escharen in het Dorpshuus. Veel leden van de KBO zongen de liedjes doe ten gehore werden gebracht mee. De voorzitter van de KBO sprak in zijn slotwoord de hoop uit dat dit niet het enige optreden zou blijven en hoopte dat we nog een keer terug zouden komen.

Optreden  bij zorgboerderij Gastvrijheid te Velp

Tijdens de open dag van de zorgboerderij Gastvrijheid in Velp op zondag 21 mei 2023 heeft ons koor een optreden verzorgd in de stralende zon. Het programma was vrolijk en uitdagend, zodat het publiek mee kon zingen, hetgeen ook regelmatig gebeurde. Het terras was goed gevuld en veel mensen vonden  het een mooi optreden. Dit was ook te merken aan het veelvuldig applaus.


Optreden voor bewoners Dichterbij
Op vrijdag 31 maart 2023 hebben we een middag verzorgd in het lunchcafé van Dichterbij. Hierbij waren vele bewoners en mensen van de dagbesteding aanwezig met begeleiding. Dit optreden was een plezier voor de bewoners en personeel, maar ook voor ons koor. De polonaise en meezingen was er steeds. Dit optreden zal nog zeker een keer herhaald worden dit jaar.


De Weegbree Wijchen
Op dinsdag 21 maart zijn we als koor weer naar vertrouwd adres opgetogen voor een optreden. De bewoners van de Weegbree, verzorgingshuis te Wijchen zongen weer uit volle borst mee met de door ons gezongen liedjes. Met lachte en genoot van deze middag. Dit geeft onze leden weer een heerlijk voldaan gevoel, om de medemens te zien genieten van ons optreden.


Optreden voor bewoners Dichterbij
Op woensdag 1 maart 2023 hebben we als koor weer een optreden verzorgd voor de bewoners van Dichterbij. Dit optreden was eerder ook geregeld, maar door de corona is dit in het slob geraakt. Maar nu was er volop publiek met begeleiding. Er werd meegezongen en gedanst. Door een ieder, zowel koorleden, als bewoners en begeleiding werd terug gekeken op een zeer mooi evenement, wat zeker vaker dient te gebeuren.


Jaarafsluiting
Op woensdag 21 december 2022 was de laatste repetitie van ons mooie koor. We startten de repetitie met koffie/thee met kerststol of cake. Hierna hebben en hele goede repetitie gehad, waarbij alle leden aanwezig waren, m.u.v. de twee langdurig zieken. Op het einde van deze kortere repetitie zette de voorzitter nog een drietal leden die altijd extra werkzaamheden verrichten nog even in het zonnetje en bedankte hen, de dirigent, de knoppenman en de man van de drank en vervoer voor hun bewezen diensten met een cadeaubon.  We kijken terug op een mooi jaar met goede repetities en vele mooie optredens.              Iedereen werd "Fijne Feestdagen en een gezond, muzikaal 2023" gewenst. Hierna werd de avond voorgezet met een hapje en een drankje.


Kerstactiviteit in ons Trefpunt
Op zaterdag 17 december 2022 heeft ons koor een bijdrage verzorgd aan de kerstactiviteiten in ons Trefpunt ten behoeve van

alle inwoners van Velp en omstreken. Dit was dit jaar voor de eerste maal dat een dergelijke happening werd georganiseerd. Ons koor heeft een tweetal sessies van 35 minuten gebracht met allerlei liedjes. In de pauze van optreden was er een demonstratie van de line dance groep uit Velp. Mogelijk wordt er volgend jaar weer een dergelijke activiteit georganiseerd. Wij kijken in ieder geval terug op een gezellig optreden.

20221217 LZ2
20221217 LZ2
20221217 LD
20221217 LD
20221217 LZ1
20221217 LZ1

 Feestavond 

Eindelijk was het weer zover op zaterdag 5 november 2022 hadden weer onze jaarlijkse feestavond. Tijdens deze avond werden de jubilarissen gehuldigd. Dora Elmans, Tineke Gremmen beide 15 jaar lid en Jan Gerrits 10 jaar lid van ons koor.  Na een heerlijk stamppottenbuffet, waar eenieder zeer van genoot hadden we een optreden van zangeres Pearl (Lisethe Lukassen), die ons met haar one womenshow veel op de dansvloer bracht. Ook werd er veel mee gezongen met haar repertoire, wat helemaal aansloot bij onze leden. We kunnen weer terugkijken op een hele mooie feestavond.

20221105 jubi
20221105 jubi
20221105 Pearl
20221105 Pearl
20221105 dans 1
20221105 dans 1
20221105 dans 2
20221105 dans 2
20221105 dans 3
20221105 dans 3

Eindelijk naar Nijmegen naar Nijevelt

Na verschillende keren verschuiven van de datum van optreden om diverse redenen was het op donderdag 3 november 2022 eindelijk zover dat we als koor een dubbel optreden verzorgde in verzorgingshuis Nijevelt in Nijmegen. De ruimte was maar beperkt, vandaar dat we 2x een optreden van 45 minuten hadden voor twee verschillende groepen. Tijdens het optreden werd er een polonaise gedaan maar er werd ook gedanst en flink meegezongen. De bewoners waren zeer tevreden over het optreden en we zullen zeker nog een keer gaan optreden in Nijevelt. 

20221103 1
20221103 1
20221103 2
20221103 2
20221103 3
20221103 3

De Weegbree Wijchen

Op dinsdag 1 november 2022 hebben we wederom een leuk en gezellig optreden verzorgd in een drukbezochte recreatiezaal van de Weegbree in Wijchen. De mensen zongen weer gezellig mee en het was genieten voor zowel de gasten als voor de koorleden.

20221101 2A
20221101 2A
20221101 4
20221101 4
20221101 5A
20221101 5A


Optreden voor koorlid in Hospice

Op vrijdagmiddag 21 oktober hebben een 25-tal koorleden een optreden verzorgd voor ons koorlid Leny Offermans in het hospice in Mook. Het koor heeft daar een optreden van ruim een uur verzorgd met door Leny en haar dochter uitgezochte liedjes. De aanwezige mensen in de gezamenlijke huiskamer hebben genoten van het op het optreden. Er werd zelf meegezongen, al met al een mooie ervaring. 

 

20221021 3
20221021 3
20221021 4
20221021 4
20221021 6
20221021 6

Opening seizoen KBO Grave Catharinahof

Op dinsdag 6 september heeft ons koor de openingsbijeenkomst van de KBO Grave mogen verzorgen. We hebben een mooi optreden verzorgd en de aanwezige leden van de KBO hebben menig liedje meegezonden. Na een dank woordje van de voorzitter van de KBO heeft ons koor een twee liedjes als toegift gezonden hetgeen in zeer goede aarde viel. En zoals ons clublied eindigt, ging iedereen voldaan naar huis. 

20220906 2
20220906 2
20220906 3
20220906 3
20220906 4
20220906 4

Dorpsfeest Velp met korenmiddag

Na 2 jaar was het zondag 28 augustus weer zover dat er een korenmiddag in Velp ter gelegenheid van het dorpsfeest werd gehouden. Voor deze middag waren de Straetlappen uit Mill, Goei Volluk uit Cuijk en de Sluiszangers uit Macharen uit genodigd. Ons eigen koor opende de middag met een sessie en zo wisselde koren elkaar steeds weer af. Ieder koor trad twee keer op en we sloten de middag af met een samenzang van alle koren. Gezien de positieve reacties, het meezingen en dansen, maar ook de inzet van de vrijwilligers bij de opbouw en opruimen, kunnen we weer terugkijken op een mooie middag, die door onze voorzitter Ben Dorussen op een goede wijze aan elkaar was gepraat.   

20220828 01
20220828 01
20220828 02
20220828 02
20220828 03
20220828 03
20220828 04
20220828 04
20220828 05
20220828 05
20220828 06
20220828 06

Optreden de Watertoren Nijmegen

Op dinsdag 23 augustus zijn een aantal leden van ons koor op de fiets gestapt en zijn naar Nijmegen naar een vestiging van de Winkelsteegh gegaan en hebben daar een optreden verzorgd voor de aanwezige senioren. Er is een gevarieerd programma gebracht wat door de 
bewoners zeer werd gewaardeerd door applaus, maar ook door veel liedjes mee te zingen en het koor te begeleiden met tamboerijn etc.     Al met al een leuk optreden.

20220823 01
20220823 01
20220823 02
20220823 02
20220823 03
20220823 03
20220823 01
20220823 01
20220823 02
20220823 02
20220823 03
20220823 03

Camping de Bruinsbergen Escharen

 Zondag 14 augustus is dan het optreden van ons op de camping de Bruinsbergen In Escharen. Op treden is van de middag naar de avond verplaatst, hetgeen beter was ivm de hoge temperaturen. Het koor heeft er drie sessies ten  gehore gebracht. Er waren vele gasten van de camping aanwezig, maar er waren ook fans van ons koor. Er werd volop meegezonden, ondanks het warme weer. Het was ook nog na het optreden gezellig bij de kantine van de camping. Al met al een heel gezellig optreden met een kleine 30 koorleden.

20220814 foto 1
20220814 foto 1
20220814 foto 2
20220814 foto 2
20220814 foto 3
20220814 foto 3

De Weegbree Wijchen

Op dinsdag 9 augustus 2022 waren we met een 30-tal koorleden naar Wijchen getogen om in de Weegbree een optreden te verzorgen. We hebben daar twee keer een serie liedjes gebracht, die door vele ouderen werden meegezongen. Men heeft genoten. We werden spontaan door de bewoners terug gevraagd, hetgeen ook zeker zal gebeuren.

20220809 foto1
20220809 foto1
20220809 foto2
20220809 foto2
20220809 foto3
20220809 foto3

De Nieuwe Hoeven Schaijk

 Op donderdag 21 juli in de middag heeft ons koor een optreden gegeven aan de bewoners van de Nieuwe Hoeven te Schaijk. We hebben er vele oudere smartlappen ten gehore gebracht, die vooral de bewoners konden meezingen en dat werd er ook gedaan. Het was er zo gezellig dat toen we wilden stoppen, er duidelijk werd gemaakt door de bewoners dat we door moesten gaan, dus nog een toegift en sloten we een mooi middag af en allemaal tevreden mensen, zowel bewoners als koorleden.

2022072103
2022072103
2022072107
2022072107
2022072106
2022072106

Smartlappenfestival Grave

Op zondag 3 juli was het jubileum van het smartlappenfestival in Grave. We hebben als koor dat weer mogen optreden. Allereerst gaven we ons repertoire te gehore op het Binnenhof, waar de sfeer er al goed in zat. Na dit optreden van 40 minuten hebben we een optreden in de tent verzorgd. Dit was weer een heel andere sfeer en daarna hebben bij de Sint Elisabethkerk op de Hoofdwagt een laatste optreden verzorgd. Dit optreden werd door het aanwezig publiek zeer gewaard met een daverend applaus aan het einde. Na dit optreden togen de meeste van onze leden naar de feesttent, waar we gezamenlijk nog heerlijk hebben genoten van de smartlap en het drankje. Al met al kunnen we terugkijken op een geweldige dag, waarbij het weer ons goed gezind was. Wij bedanken de organisatie voor de goede verzorging en de geweldige ambiance.


Urnplaatsing

Op zondag 19 juni jl. heeft ons koor ter afscheid van ons koorlid Joke een paar liederen ten gehore gebracht bij de plaatsing van haar urn op het kerkhofje bij de Sint Elisabethkerk. 

Optreden zorgresidentie Mariëndaal te Velp

Op vrijdag 10 juni 2022 heeft een koor een drietal sessies van 30 minuten ten gehore gebracht voor de bewoners van de zorgresidentie Mariëndaal. Het was een leuk optreden en er werd door de bewoners flink meegezonden. Dit deed de koorleden, maar ook de bewoners goed. aan het einde werd nog om een extra lied gevraagd. Dus zal het wel goed zijn geweest.https://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.PhotoGallery/images/thumbnail-gallery.png

KBO Velp jubileum

Op zaterdag 23 april 2022 heeft ons koor een serenade gebracht aan de jubilerende KBO Velp, St. Vincentius. De vereniging bestaat 60 jaar en heeft een geweldig feest gehad, waarbij verschillende verenigingen acte préséance. Men kan terugkijken op een mooi feest. KBO proficiat en ga nog vele jaren door met jullie goede werk.

 

Jubileumfeest

Op zaterdag  6 november 2021 was het eindelijk zover dat we het 15 jarig bestaan van ons koor konden vieren. We zijn de middag begonnen met koffie met een gebakje met logo Los Zand en 15 jarige lauwerkrans. Daarna werden de leden verrast met een Belgische Bingo. Een goed diner, wat tussen de gangen steeds werd afgewisseld door huldiging van de jubilarissen van 15 en 10 jaar lid, maar ook de harde werkers werden in het zonnetje gezet. Na het diner was er een jubileumlied, gemaakt door een paar leden, ten gehore gebracht. Waarna het feest werd afgesloten met een kennisquiz voor en over de leden van ons koor. Al met al kan er teruggekeken worden op een gezellige middag avond, waarbij ook veel gezongen is. 

 

Het eerste optreden na corona was geweldig!

 Zaterdag 16 oktober 2021 om 12.00 uur vertrokken we met een aantal auto's naar Ammerzoden om daar aan een meezingmiddag deel te nemen. De Disselzangers hadden ons uitgenodigd en ook Warempel uit Empel was aanwezig. We hebben daar met 32 leden twee mooie sessie ten gehore gebracht en iedereen heeft ontzettend genoten, zowel koorleden als publiek. We kunnen terug kijken op een gezellige middag, waarna iedereen voldaan huiswaarts is gegaan.

 


Eerste repetitie na de pandemie

Op woensdag 23 juni is onze eerste repetitie weer geweest, na de pandemie. Het was goed om toch weer 32 leden te ontmoeten en we hebben weer samen gezongen. Ook hebben we onze uitbreiding van de geluidsinstallatie kunnen proberen, hetgeen buiten met ruime afstand van elkaar toch lastig is. Al met al toch weer een gezellige samenzijn met ons koor. 

2021-06-23 repetitie 1
2021-06-23 repetitie 1
2021-06-23 Opbouw 1
2021-06-23 Opbouw 1
2021-06-23 repetitie 2
2021-06-23 repetitie 2

Algemene ledenvergadering

Op 9 juni 2021 is ons koor voor de eerste keer bij elkaar gekomen, voor een algemene ledenvergadering. We hebben tijdens deze vergadering een muziekcommissie geïnstalleerd. Ook is er een bestuursverkiezing geweest. Het bestuur bestaat nu uit: Ben Dorussen (voorzitter), Marietje Balk (penningmeester), Ton van der Biezen (secretaris), Ans Kouwenberg en Sjan Peters (algemeen bestuurslid). De leden hebben er weer zin in om te beginnen. De 1e repetitie buiten op 23 juni 2021.

15 jarig jubileum en jubilarissen

Op 7 november 2020 zou onze vereniging het 15 jarig bestaan vieren tijdens de jaarlijkse feestavond, maar door de maatregelen tegen het het corona. Het bestuur heeft besloten om dit jubileum niet zomaar voorbij te laten gaan. De bestuursleden hebben vandaag bij alle leden een kaartje en een kleine attentie bezorgd, ter herinnering aan dit jubileum. Daarnaast is bij alle jubilarissen, die vanaf het begin lid zijn van Los Zand en bloemetje bezorgd. Ook de leden die 10 jaar lid zijn is even bij stilgestaan met een mooie roos. Iedereen van harte gefeliciteerd met dit jubileum. Hopelijk kunnen volgende jaar tijdens onze feestavond weer normaal het glas heffen, zingen en dansen.

20201107 Addy en Martina van Haren 15 jr
20201107 Addy en Martina van Haren 15 jr
20201107 Annie van Haren 15 jr
20201107 Annie van Haren 15 jr
20201107 Ans en Theo Kouwenberg 15 jr
20201107 Ans en Theo Kouwenberg 15 jr
20201107 Ben Dorussen 10 jr
20201107 Ben Dorussen 10 jr
20201107 Ger van Swan 15 jr.
20201107 Ger van Swan 15 jr.
20201107 Herman en Joke Awater 15 jr
20201107 Herman en Joke Awater 15 jr
20201107 Marietje Balk 15 jr.
20201107 Marietje Balk 15 jr.
20201107 Peter Toonen 15 jr
20201107 Peter Toonen 15 jr
20201107 Ria Dekkers 15 jr
20201107 Ria Dekkers 15 jr
20201107 Willie en Maria van Dijk 15 jr.
20201107 Willie en Maria van Dijk 15 jr.
20201107 Willie v.d. Berg 10 jr
20201107 Willie v.d. Berg 10 jr


Optreden ter gelegenheid 55 jarig huwelijk Ed en Leny

 Op vrijdag 4 september 2020 hebben bij het verzorgingscentrum de Nieuwe Hoeve, buiten bij de Hooimijt, een serenade gebracht voor Ed en Leny ter gelegenheid van hun 55 jarig huwelijk. We waren met een mooie kleine delegatie en hebben in de stralende zon kunnen optreden. Iedereen heeft genoten. 

20200904 Ed en Leny 1
20200904 Ed en Leny 1
20200904 Ed en Leny
20200904 Ed en Leny
20200904 Ed en Leny 5
20200904 Ed en Leny 5
WhatsApp Image 2020-09-05 at 09.14.14
WhatsApp Image 2020-09-05 at 09.14.14
WhatsApp Image 2020-09-05 at 09.14.58
WhatsApp Image 2020-09-05 at 09.14.58
WhatsApp Image 2020-09-05 at 09.14.59
WhatsApp Image 2020-09-05 at 09.14.59

2e repetitie binnen volgens de RIVM regels

Op woensdag 26 augustus hebben we voor de tweede keer gerepeteerd. We zouden dit combineren met een optreden voor de bewoners van het Lindeplein, maar door het mindere weer, hebben we slechts gerepeteerd echter dit keer binnen in het AC. Ook hier met in achtneming van de coronaregels.

DSC_1716
DSC_1716
DSC_1719
DSC_1719
DSC_1720
DSC_1720

1e repetitie buiten volgens de RIVM regels 

 Op woensdag 12 augustus 2020 was onze eerste repetitie na onze verplichte stop door de corona. Er waren 17 personen aanwezig. Wij hebben geoefend hetgeen de eerste keer niet tegenviel buiten. Ook hebben we onze nieuwe microfoons uitgeprobeerd en de nieuwe vloerspeaker erbij. 

20200812 02_1
20200812 02_1
20200812 01
20200812 01
20200812 03_1
20200812 03_1

Buitenactiviteit koorleden 

 Op zaterdag 4 juli 2020 heeft het bestuur een leuke buitenactiviteit voor de leden georganiseerd bij de Jeu de Boules vereniging. Alle leden waren uitgenodigd op een balletje te gooien en de gesprekken weer eens met elkaar aan te gaan. Het was een leuke en gezellige middag. De aanwezige koorleden hebben genoten.  Wanneer en hoe we verder gaan met repeteren etc. zal spoedig bekend gemaakt worden.

20200704-16A
20200704-16A
20200704-12A
20200704-12A
20200704-01A_1
20200704-01A_1
20200704-13A
20200704-13A
20200704-18A
20200704-18A


Afscheidscadeau aftredende bestuursleden

Het bestuur heeft afgelopen woensdag 11 maart de aftredende bestuursleden, Sjan Peters-Siroen en Maria van Dijk thuis bezocht en een bloemetje gebracht. De cadeaus waren al gekocht voordat de vergadering werd geannuleerd. In de ledenvergadering, wanneer deze gehouden wordt, zal bij dit afscheid even stil worden gestaan. Sjan zal tot de ledenvergadering het secretariaat blijven uitvoeren. Wanneer de ledenvergadering nu zal plaats vinden hoort u zodra de mogelijkheid daarvoor is, evenals de hervatting van de repetities.

Optreden in Taalcafé

Woensdag 13 november 2019 hebben we een optreden verzorgd voor de mensen van het AZC, die gebruik maken van het Taalcafé in de Bieb aan de Trompetterstraat. Er waren ruim 50 mensen van het AZC aanwezig. Vanaf 19.00 uur hebben we zelf een aantal liederen ten gehore gebracht, waarbij de bezoekers van het Taalcafé mee klapten wanneer dit kon in de muziek. Na de pauze hebben de bewoners meegezongen. Zij hebben samen met de koorleden gezongen en een aantal hebben zelf de teksten gelezen. De reacties van de bewoners was zeer positief. Sommige wilden dit wel iedere twee weken. Al met al kunnen we terugkijken op een leuke avond, die zelfs de Arena Lokaal weer heeft gehaald.

 

Feestavond

 Zaterdag 2 november 2019 was het weer de eerste zaterdag van november de traditionele dag waarop onze vereniging haar jaarlijkse Dfeestavond houdt. Deze avond begint altijd met een heerlijk buffet. Het bestuur had een en ander weer goed verzorgd. Ook werden de jubilarissen even in het zonnetje gezet. De mensen die dit jaar 10 jaar lid zijn  werden allen door de voorzitter gefeliciteerd en voorzien van een roos. Na deze ceremonie wordt de avond gevuld door de entertainer / accordeonist Niels Swinkels uit Uden. Hij zorgde ervoor dat de beentjes veelvuldig van de vloer gingen en iedereen uit volle borst meezong. Al met al kunnen we terugkijken op een geweldige avond, waarbij onze Toon op de accordeon meespeelde.

20191113 Taalcafé 1
20191113 Taalcafé 1
20191113 Taalcafé 2
20191113 Taalcafé 2
20191113 Taalcafé 3
20191113 Taalcafé 3
20191113 Taalcafé 5
20191113 Taalcafé 5
20191113 Taalcfé 4
20191113 Taalcfé 4
20191114-Taalcafé Arena Lokaal_1
20191114-Taalcafé Arena Lokaal_1
20191102 buffet
20191102 buffet
20191102 dansen
20191102 dansen
20191102 meezingen
20191102 meezingen
20191102 Niels Swinkels
20191102 Niels Swinkels
20191102 polonaise
20191102 polonaise
20191102 Toon
20191102 Toon

Rabo Clubsupport

 De Rabo Clubsupport actie 2019 heeft onze vereniging goed gedaan. We hregen een groter bedrag dan vorig jaar. Dit is allemaal te bedanken van de Rabobankleden die ons koor een warm hart te dragen. Ons koor gaat dit gelkd gebruiken voor het uitbreiden van onze geluidsinstallatie met een aantal surround microfoons om ons koor nog beter te laten klinken. Iedereen heel hartelijk dank. 

20191021 Rabo
20191021 Rabo

Korenmiddag in Haps

Op zondag 1 september waren we te gast op het kermisconcert van het Zelfkantkoor uit Haps. Buiten het gastkoor en ons koor was ook Suuk6 uit Gennep aanwezig. We hebben heerlijke smartlappen gezongen en meegezongen maar ook mooie Duitse Schlagers passeerden de revue. Al met al was het weer een prachtige happening, waar onze leden graag met een big smile naar terug kijken. 

20190901 Haps 2
20190901 Haps 2
20190901-Los Zand
20190901-Los Zand
20190901 Haps
20190901 Haps

Optreden in verzorgingshuis Weegbree te Wijchen

 Op dinsdag 27 augustus waren wij met ons koor te gast in verzorgingstehuis Weegbree te Wijchen. Dit was alweer de derde keer dat we hier onze liederen ten gehore mochten brengen. De bewoners had van ons optreden genoten zo bleek uit het applaus.

20190827 Weegbree 1
20190827 Weegbree 1
20190825 Weegbree 3
20190825 Weegbree 3
20190827 Weegbree 2
20190827 Weegbree 2


Dorpsfeest Velp korenmiddag

 Op zondag 25 augustus was het weer zover het zondagmiddagprogramma van het Dorpsfeest, wat door ons koor ingevuld mocht worden. Voor deze middag waren een drietal koren uitgenodigd te weten: Zelfkantkoor uit Haps; Leed en Vermaak uit Heumen en de Straetlappen uit Mill. Het was een zeer warme middag. De tent hebben we aan alle kanten opgemaakt zodat het kon doorwaaien. Het programma was strak geregeld en iedereen heeft heerlijk gezonden en meegezongen. Het was een zeer gezellige middag in de feesttent, waarbij ook een loterij met mooie gekregen prijzen was. Omstreeks 19.00 uur is iedereen weer huiswaarts gegaan met een mooie terugblik op een geweldige middag.


20190825 Leed en Vermaak
20190825 Leed en Vermaak
20190825 Straetlappen
20190825 Straetlappen
20190825 Zelfkantkoor
20190825 Zelfkantkoor
20190825 Los Zand
20190825 Los Zand
20190825 overzicht 1
20190825 overzicht 1
20190825 overzicht 2
20190825 overzicht 2
20190825 overzicht 3
20190825 overzicht 3
20190825 overzicht 4
20190825 overzicht 4
20190825 overzicht 5_1
20190825 overzicht 5_1

Smartlappenfestival Grave 

Op zondag 7 juli mocht ons koor weer optreden in Grave tijdens het 19e smartlappenfestival. We hebben opgetreden op drie locaties. We begonnen bij de watersportvereniging de Stuw, daarna op naar het binnenhof. Hier begon al wat meer publiek te komen. Tijdens dit optreden werd er regelmatig meegezongen en geklapt. Hierna zijn we naar het torenplein gegaan, waar nagenoeg geen publiek was. We zijn daar als koor een feestje gaan door te starten met een polonaise. Geleidelijk aan kwam er meer publiek en deze mensen hebben genoten en meegezongen met onze vrolijke en vlotte liedjes. Hierna met een groot aantal leden de dag op een vrolijke en zeker zeer gezellige wijze afgesloten in de feesttent.  


Zomeroptreden voor bewoners Dichterbij

Op vrijdagmiddag 5 juli hebben we twee sessie gezonden voor de bewoners van Dichterbij. Het was een warme middag maar met een verfrissend ijsje in de pauze hebben we heerlijk gezongen. Ook Toon van den Heuvel heeft ons weer eens begeleid met een aantal liedjes. Al met al een gezellige middag. 

DSC_0175
DSC_0175
20190705_141524
20190705_141524
DSC_0179
DSC_0179

Cuijk, Kei Goed, 20 jaar Goei Volk 16 juni 2019

20190707 de Stuw 2
20190707 de Stuw 2
20190707 de Stuw 3
20190707 de Stuw 3
20190707 de Stuw 4
20190707 de Stuw 4
20190707 het Binnenhof 1
20190707 het Binnenhof 1
20190707 het binnenhof 2
20190707 het binnenhof 2
20190707 het Binnenhof 3
20190707 het Binnenhof 3
20190707 het Torenplein 2_1
20190707 het Torenplein 2_1
20190707 het Torenplein 3
20190707 het Torenplein 3
20190707 het Torenplein 5
20190707 het Torenplein 5
20190707 ten1
20190707 ten1
20190707 tent 3
20190707 tent 3
20190707 tent
20190707 tent

 Op zondag 16 juni werd door 24 leden vertrokken in de richting van Cuijk, waar we in het winkelcentrum de Maasburg een drietal optredens hebben verzorgd. Het publiek genoot en zong soms lekker mee. Het applaus was goed. Niet allen het publiek maar ook de koorleden hebben genoten op de terrasjes en later nogmaals bij het afsluitend optreden van het jubilerend koor Goei Volk uit Cuijk In totaal hebben er 13 koren opgetreden in het centrum van Cuijk.

20190616 Cuijk Kei goed 1
20190616 Cuijk Kei goed 1
20190616_112228
20190616_112228
20190616 Cuijk Kei goed 2
20190616 Cuijk Kei goed 2

Optreden bij Dichterbij 10 april

Op woensdag 10 april was ons maandelijks optreden voor de bewoners van Dichterbij. Het was een druk bezochte avond er waren ongeveer 50 gasten, zowel begeleiders als bewoners.. Een paar bewoners Huub, Danny en Toon, zongen mee, dirigeerde zelfs mee en begeleidde ons op de accordeon. Het was voor een ieder weer een ontspannen en voor vrolijk uurtje genieten van smartlappen en andere Nederlandstalige liederen. 

20190410 Danny met koor
20190410 Danny met koor
20190410 Huub, Toon en Danny met ons koor
20190410 Huub, Toon en Danny met ons koor
20190410 Toon, Danny en Willie
20190410 Toon, Danny en Willie

Afsluiting KBO jaarvergadering Mill

Op verzoek van het bestuur van de KBO uit Mill, hebben wij voor de aanwezige leden op hun jaarvergadering een gezellig optreden verzorgd. We hebben er twee series van ongeveer 8 liedjes ten gehore gebracht. De reacties uit de zaal waren lovend. Een paar reacties: "Ondanks dat ik niet van smartlappen houd, geniet ik ontzettend van dit optreden." "Wat een gezellig koor zijn jullie." "Kom nog eens een keertje terug, we kennen veel van jullie liedjes."  Wij kijken in ieder geval terug op een leuke middag.

20190312 Mill Koor 1
20190312 Mill Koor 1
20190312 Mill Opening Ria
20190312 Mill Opening Ria
20190312 Mill koor 4
20190312 Mill koor 4

Korenmiddag bij de Wellie's

Op zondag 10 maart moesten we weer aantreden, maar dit keer op een korenmiddag in Mariaheide bij een zustervereniging de Wellie's. Daar was ook nog een ander koor uit Gemonde het Gimmens smartlappenkoor. Hier hebben we twee maal een half uur optreden en zong de zaal heerlijk met ons mee. Na gezamenlijk met de drie koren een tweetal liederen te hebben gezonden konden we deze middag afsluiten als een geslaagd optreden.

Optreden Gouden bruiloft Jan en Ria Dekkers

Op zaterdag 9 maart 2019 heeft bijna het volledige koor acte de préséance gegeven voor een optreden voor het gouden bruidspaar Jan en Ria Dekkers in de zaal van het Witte Huis te Zeeland, waar dit paar een feestje gaf. Wij mochten daar niet ontbreken. Getracht was om het geheel stil te houden, maar ja dat was dus niet geheel gelukt. Maar het verraste hen wel dat we met zoveel leden daar waren. Jan en Ria we hebben het graag gedaan. Na een serenade met de liedjes die het gouden paar het leukst vond, zij we weer met een tevreden gevoel naar huis gegaan

20190309 Jan en Ria 1
20190309 Jan en Ria 1
20190309 Jan en Ria 2
20190309 Jan en Ria 2
IMG-20190310-WA0007
IMG-20190310-WA0007

Optreden dagopvang ons Stekkie Herpen

Op vrijdagmiddag 22 februari heeft ons koor een optreden verzorgd voor de cliënten van de dagopvang op de zorgboerderij ons Stekkie, aan de Wooijstraat 4a te Herpen. Het verzoek voor dit optreden is gekomen van ons lid Lenie Offermans. Haar man, ons oud lid Ed Offermans is ook cliënt daar. He ging t was een mooi optreden. De cliënten zongen uit volle borst mee. Iedereen, koorleden en cliënten, gingen na afloop met een voldaan gevoel naar huis.

20190222 't Stekske 1
20190222 't Stekske 1
20190222 't Stekske 2
20190222 't Stekske 2
20190222 't Stekske
20190222 't Stekske

Versiering AC voor Carnaval

Op dinsdagmiddag 19 februari waren een zevental leden druk geweest met het aanbrengen van de versiering in het activiteitencentrum van Dichterbij voor carnaval. De middenkrans en de wanden werden alle voorzien van slingers, serpentines, maskers en ballonnen. Al met al was het ook een gezellige sociale verplichting.

20190219 krans
20190219 krans
20190219 wand
20190219 wand
20190219 Zaalversiering
20190219 Zaalversiering

Optreden Catharinahof

 Op woensdag 23 januari hebben we een mooi en gezellig optreden verzorg in het Catharinahof te Grave. We werden ontvangen met een kop koffie en om 19.30 uur zijn we gestart met een serie van 12 liedjes. Na het smeren van onze kelen hebben we nog een serie van 12 liedjes met een toegift gebracht. De aanwezigen waren dik tevreden over ons optreden. Er waren vele complimenten in de pauze en na afloop. We zongen heel mooi vond men, maar ook dat we allemaal Nederlandstalig en ook oudere liedjes zongen. We werden tijdens het bedankwoord meteen weer uitgenodigd om dit jaar nog een keer een optreden te verzorgen. Hetgeen meteen bevestigd is door ons koor.

De eerste repetitie 2019 is een feit!

Op 2 januari werd er gestart met de repetitie voor 2019, waarbij we met een paar nieuwe liederen zijn begonnen met instuderen.

20190102 repetitie
20190102 repetitie


Optreden tijdens kerstviering personeel Dichterbij

Op vrijdag 14 december vanaf 17.00 uur heeft ons koor een spetterend optreden verzorgd tijdens de kerstviering in ons repetitielokaal voor de medewerkers en vrijwilligers van Dichterbij. Het was een gezellig samenzijn voor het personeel, maar ook voor de leden van Los Zand.


Los Zand helpt Dichterbij met aanbrengen kerstversiering

Maandag 10 december hebben een aantal leden van ons koor de armen uit de mouwen gestoken om in het activiteitencentrum mee te helpen met het aanbrengen van de kerstversiering.

 Optreden voor jubilerend gemengd koor

Op zondag 25 november om 15.30 heeft ons koor een optreden verzorgd in het Trefcentrum voor jubilerend kerkkoor van Velp. Het koor bestond 50 jaar. Het was een gezellig optreden met ruim 30 leden.

 

 

Wilt U ons privacy beleid lezen of downloaden, dan kunt u dat onderaan deze pagina.